wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd


wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd 1.0

wie de waarde en het belang van de kleine dingen niet kan zien en daar niet tevreden mee is, verdient geen grotere dingen

Algemene voorbeelden


De spiritualiteit van een katholieke school komt niet alleen tot uiting in vieringen en bezinningsdagen, maar dient vooral handen en voeten te krijgen in ontelbare kleine en enkele grote gebeurtenissen op school. Ook hier geldt het spreekwoord 'wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd'.

http://koine.vsko.be/portal/page?_pageid=415,77692&_dad=portal&_schema=portal_portal_id=5_folder_id=77692,

Een echt kerstpakket, gevuld tot de rand met nuttige en voedzame dingen. En had hij in zijn pakket niet een ekstra blik doperwten en een dubbele rookworst aangetroffen? Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd, had hij Hannie moeten voorhouden.

Heeresma helemaal, Heere Heeresma,

't heeft allemaal niet geholpen: hij schreef in het Frans, een wereldtaal; hij kreeg de grootste literaire prijzen dieFfrankrijk uit te delen heeft, maar hij bleef wat hij was: Klein, zoals hij ook heette. De wereld las hem helemaal niet en Frankrijk bijna niet. Je vraagt je af welke stappen hij ondernomen heeft, om al die prijzen te krijgen. Of zouden de grote schrijvers die in de jury's zaten, zich herhaaldelijk geplaatst hebben op het standpunt dat wie het kleine niet eert, het grote niet weerd is?

Klaas kwam niet, W.F. Hermans,